Hei olen Ilona Mäntyniemi lahdesta. Liikunnanohjaaja ja ravintovalmentaja. Pääosaamisalueet liikunta,psyykkinen hyvinvointi ja ravitsemus. Intohimona ravitsemuksen psykologia, jonka opiskelusta en saa tarpeekseni! :D Tervetuloa!

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Miltä tuntuu olla omassa kehossa just nyt?


Niin miltä tuntuu oma kroppa? Itseasiassa aikasta hyvältä (tähän kuuluisi sydän emoji). Paino stabiloitui loppusyksystä, mikä varmasti auttoi asiaa koska silloin oli helpompi taistella omaa päätä vastaan. Nähkääs päässäni asuva pieni "fitnesspiru" huuteli välillä kaikennäköistä kakkaa johon huonoina päivinä meinasin uskoa. Onneksi en uskonut.

Isoin muutos tapahtui kesällä 2018 kun pakotin itseni luopumaan hetkeksi kaikesta kontrollista liittyen ruokaan. Lopetin ruokien punnitsemisen, aloin syömään ihan mitä mieli teki. Tavallaan sysäsin myös oman ammattiosaamiseni taka-alalle, jotta pystyin työntämään suuhuni kaiken sen shaiban mitä halusin. En piitannut tippaakaan makroista, mikroista, protskuista, hiilareista, rasvoista,ruoka-ajoista  yms. Vedin karkkia,suklaata,kebua,hamppareita,pizzaa KAIKKEE ihan milloin vain ja niin paljon kuin halusin. Kuulostaa HC:ltä, mutta mun mieli tarvitsi sitä. Plus keho. Keho ja aivot olivat molemmat aliravittuja ja tuollainen hetkellinen ruokaorgia-elämäntapa pelasti mut. :)) Todellinen oman ammattiosaamisen riemuvoitto, eiks ni?!  :D

Toinen iso muutos tapahtui itseasiassa aika vasta. Syksyllä jo luovuin totutusta treenityylistä eli esim.selkä/haba samaan aikaan ja aloin treenaamaan silleen ku just silloin (kyseisenä päivänä) tuntui kehossa. Eli jos jalat oli rikki, niin en treenannut jalkoja vaan vaihdoin lennosta siihen mikä tuntui hyvältä. Aloin harrastamaan muuta liikuntaa salin ohessa kuten hiihtoa ja luistelua, mikä tuntui ihan saakelin mageelta.Huom! Fitness-Ilona ei paljoa ylimääräisiä aerobisia tehnyt, koska se vaikutti negatiivisesti kehitykseen. :D Siis hei oikeesti nyt jälkikäteen mietittynä KUIN SEKAISIN VOI IHMINEN OLLA? :))) Tämäkään muutos ei riittänyt, sillä aika vasta löysin itseni taas tilanteesta, että olen treenannut liikaa (pahin sudenkuoppani). Tällä hetkellä olen ollut salitauolla pari viikkoa ja katson miten jatkan... Idea on jo olemassa, mutta katsellaan.. ;) Tuuliviiri kun olen, niin... :P

Mua ei tällä hetkellä kiinnosta lihasmassan kasvatus, paremminkin ylläpito. Haluan liikkua mahdollisimman monipuolisesti, jooga kiinnostaa. :D  Musta tuntuu, että paloin loppuun niin monella elämän osa-alueella ettei tosikaan. Tällä kertaa vaan kävi niin, että ensiksi petti mieli, sitten keho mutta siitä  lisää myöhemmin. Nyt ei ole sen aika. Anyway voiton puolella ollaan. :)

Niiiiiiinn mun keho. Tykkään. Arvostan. Läskiä on tullut, mutta niin sitä saa tullakin. Ja hei nyt kun paino stabiloitui tähän tiettyyn lukemaan, saan syödä oikeesti vaikka ja mitä eikä se liiku minnekään. Mikäs sen hienompaa. Itseasiassa puntarikin pitäisi heittää roskiin, mutta siihen on vielä pikkasen matkaa. Ei just nyt, mutta ehkä myöhemmin.  Kaikenkaikkiaan rakkaus omaa kehoa kohtaan on lisääntynyt huikean paljon. <3 Haluan elää pitkän ja terveen elämän. ainahan se ei ole mahdollista, vaikka kuin OPTIMOISI kaikki elämän osa-alueet ;)

Sori meni vähän aiheen vierestä. Kuten aina. :D

 Palaillaan!
-Iltsu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta ja pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin! <3