Hei olen Ilona Mäntyniemi lahdesta. Liikunnanohjaaja ja ravintovalmentaja. Pääosaamisalueet liikunta,psyykkinen hyvinvointi ja ravitsemus. Intohimona ravitsemuksen psykologia, jonka opiskelusta en saa tarpeekseni! :D Tervetuloa!

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Dieettiviikko 16: Keventelyä, kehonhuoltoa,hammaskatastrofi, uusi sponsori, voimattomuutta

Niinpä niin.. Ei ollut taaskaan mikään "walk in the park"-viikko. Kevennysviikolle lähdettiin sillä suunnitelmalla, että syön seitsemän päivää lepopäivien mukaan. Liikuntana kolme kevennettyä salia ja kolme aerobista. Voin sanoa, että näin seitsemäntenä päivänä kyllä tuntuu jo kropassa matalat hiilarit. :O Kroppa alkaa olemaan ihan tyhjä ja paineeton. Olo ei ole mikään parhain mahdollinen. :/

Kevennys
Viikon aluksi kroppani oli todella väsynyt ja kävi ylikierroksilla. Nukuin huonosti, sydän hakkasi tuhatta ja sataa ja olo oli kaikinpuolin väsynyt. Mä en edelleenkään ymmärrä miksi jotkut valmentajat jättävät kevennysviikot dieetillä pois kokonaan. :O Ne on kuitenkin täysin perusteltuja kaiken mahdollisen tutkitun tiedon mukaan. Ja kevennyshän ei tarkoita sitä ettei tehdä mitään, vaan jumppaillaan rauhassa salilla ja tehdään aerobisia. Ruokis se on se mikä loppupeleissä "laihduttaa" ja sitä kikkailemalla pystyy säätämään ohjelman sellaiseksi että rasva silti palaa optimaalisesti. Jätin muuten kofeiinin paaaaljon vähemmälle ja sekin auttoi. :)

Itse kävin salilla tekemässä 1.Rinnan-olkapäät-ojentajat 2.Selän-haukkarit ja 3.Jalat. Tällaiselle ylitreenaajalle on erittäin tärkeää hoitaa kevennys maltilla ja minähän hoidin. Voisin sanoa vetäisseeni salin vasemmalla kädellä :D Kevyt hiki pintaan, juoruamista ihmisten kanssa ja liikefiilistelyjä.  Oli aikasta kivaa ja nyt kroppa tuntuu levänneeltä vaikkakin "tyhjältä". Sana tyhjä tarkoittaa siis sitä, että kaikki paineet häviää, iho ikäänkuin hieman veltostuu ja pumppi häviää. Olen nukkunut paremmin ja sydänkin lyö normaalisti. :)

Kehonhuoltoa ja rentoutumista
Minulla on siitä ihanat työkaverit, että he voivat auttaa tarvittaessa. Sain pari kertaa viikon aikana akuneulat korviini ja samaten jatkossa tulen saamaan, jos haluan. akupunktiohan auttaa unettomuuteen. Samaten kävin yhdellä työkaverilla Neurosonicissa, mikä on "värähtelevä matalataajuustuoli". Olen aikaisemminkin kirjoittanut Neuronicista ja teksti löytyy täältä Auttaa myöskin unettomuuteen. Viikon kruunasi perjantaina uudella sponsorilla saatu kasvohoito ja lauantaina jalkahieronta aaaaah! <3 <3 <3

 Hammaskatastrofi
Ilonan viikkohan ei koskaan voi sujua täysin ongelmitta. Keskiviikkona huomasin takana poskihampaassa reiän. Siis se reikä oli ihan saakelin iso ja syvä. Torstaina kipeydyin niin paljon, että jouduin päivystykseen kesken työpäivän. Reika olikin näemmä pahempi mitä luulin. Se oli ihan hermojuureen asti. Hyvä etten juurihoitoon joutunut. Paikka oli näemmä irronnut parista paikasta ja pöpöt päässeet jylläämään huolella. Noh hampat hoidettiin "kuntoon"väliaikaisilla paikoilla ja pääsin kotiin. Pari päivää menikin sitten buranaa huolella ja tämä kyllä synkensi viikkoa. Hammaskivun takia unet nimittäin taas kärsi. :( Onneksi homma on nyt hoidossa, eikä tämä nyt mikään valtavan iso juttu ole. Sanotaanko, että harmillinen takaisku. Nyt pitää vaan toivoa, että paikat kestävät enkä joudu takaisin päivystykseen. muussa tapauksessa hoidatan hampaani julkisella kunhan ajan saan kolmen kuukauden päähän.

Uusi sponsori
Perjantaina päräytin työpäivän jälkeen Tuusulaan uuden sponsorini luo. Moni varmaan ihmettelee, että miten minä sen bongasin. Me tavattiin Virven kanssa Lahden Fitness Expossa kun olin töissä Athletiquen pisteessä. Virve oli viereisessä pöydässä ja siitä se idea sitten lähti. :D Virve omistaa Kauneushoitola Namun Tuusulassa Nettisivut täältä ja hän tulee hoitamaan minulle kisoja varten ainakin kynnet, sokeroinnin yms. Katsotaan mitä me vielä keksitään. :))) Sain kauneushoitolassa aivan taivaallisen kasvohoidon, melkein nukahdin. :D  Mahtavaa, että tämmöinen ekakertalainen on saanut näinkin paljon apuja kisoja varten. Säästän todella paljon rahaa, jota mulla ei edes ole. :D  Mahtavaa!Voimattomuus
Tämä on se inhottavin juttu. Viikon aikana olen ajoittain tuntenut tosi kovaa voimattomuutta. Just sellaista ettei jaksa tehdä yhtään mitään muuta kuin maata. Kaikista inhottavinta on, ku se verottaa mun läsnäoloa Iinan kanssa. Nälkä ei oikeastaan edes vaivaa, eikä mitkään herkkuhimot vaan sellainen flegmaattisuus(olikohan tuo nyt oikee sana). Lisäksi huomasin tässä etten naura enää sellaista oikein iloista Ilonamaista naurua. Olen ollut kuin varjo entisestä. Välillä on hymy irronnut, mutta pääsääntöisesti viikko on mennyt tasaisen harmaasti raahustaen läpi. Toivon todellakin, että ensi viikko olisi erilainen.

Jotenka EI, ei delleenkään tämä ole helppoo #fitnesslaiffia vaan raskasta puurtamista ja itsensä haastamista päivittäin... ;)

 -Iltsu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta ja pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin! <3