Hei olen Ilona Mäntyniemi lahdesta. Liikunnanohjaaja ja ravintovalmentaja. Pääosaamisalueet liikunta,psyykkinen hyvinvointi ja ravitsemus. Intohimona ravitsemuksen psykologia, jonka opiskelusta en saa tarpeekseni! :D Tervetuloa!

tiistai 31. tammikuuta 2017

Dieettiviikko 15: Kisoihin ilmoittautuminen ja elimistön ylikuormitustila


Heippistä hei. Kuten aikaisemmin kerroin, ajoin kolarin. :/ Ei mitään vakavaa paitsi auto meni korjaukseen dieettiviikon 15 aluksi. Tämä johti huomattavasti elämäni hankaloitumiseen. Treenien lisäksi jouduin siis polkemaan lähes kaikki työmatkat töihin pyörällä ja osan kauppareissuista tein kävellen. Normielämässä täähän olisi ok (melkein jopa suotavaa), mutta kun treenit ja lepo on aika tarkkaan suunniteltu viikkoon, niin näinkin huomattava lisäliikunta alkaa nopeasti aiheuttamaan ongelmia. Toki osa liikunnasta jäi pois, mutta näemmä se ei riittänytkään.  En palautunut enää ollenkaan ja loppuviikosta lähti taas unet ja sillä tiellä valitettavasti ollaan edelleen. :/

Ei oo heleppoo...
Tässä dieetin edetessä ja vaikeiden päivien aikana olen monesti pohtinut kysymystä kuinka pitkälle olen valmis menemään, jotta pääsen dieetin lopuun asti. Mikä on se minun rajani jolloin sanon "Fuck this shit" ja lähden Burger Kingiin. :D Jos tätä kysymystä olisi kysytty minulta dieetin ekalla viikolla, niin olisin vastannut, että terveyden ehdoilla ehdottomasti ja tottakai dieetti loppuu, jos pahalta näyttää. Enää en olekaan niin varma asiasta. Kuten sanonta kuuluu nälkä kasvaa syödessä. Kiristyvä kunto, lisääntyvä kilpailuhenkisyys ja vähenevät dieettiviikot sumentavat järjenäänen aika tehokkaasti. Haluan pääsä kisoihin ja lavalle niin se homma vaan nyt menee ja tulen käyttämään kaiken mahdollisen oman osaamisen, jotta tämä tavoite toteutuu. Tämä osaaminen koskee parhaiten palautumista ja rentoutumista jota teen päivätöissäni päivittäin erilaisten rentousryhmien muodossa. Onni onnettomuudessa pystyn käyttämään hyväkseni tietotaitoani, jotta saan itseni vähän väljemmille vesille ja siitä lisää myöhemmin..

MUTTA: Yksi asia on mikä lopettaisi dieettini. Metabolic Damage! Siihen en itseäni aja! Lyhkäisesti sanottuna tämä tarkoittaa aineenvaihdunnan totaalista kuolemista ja erilaisia elimellisiä häiriötiloja -----> palaan asiaan tästäkin myöhemmin....

Edelleenkin sanon ettei ole helppoo, ei todellakaan. Koko elämäni pyörii tällä hetkellä tulevien kisojen ympärillä. En stressaa dieettiä tai kuntoa enää, mutta focus on koko ajan huhtikuun lopussa. Alkuun yritin pyristellä irti mahdollisesta "fitnesskuplasta", mutta olenkin huomannut että kuplassa oleminen lopetti kuntostressin kokonaan. Luojan kiitos minulla on työt ja lapsi! <3 Muuten karkais lapasesta ja pahasti. Onneksi Ilonan järjen ääni on edelleen mukana ettei mun "kupla"ole ihan sama kuin aika monen muun. Ennemminkin kuplalla tarkoitan sitä, että elämäni on aika pienessä laatikossa tällä hetkellä, koska minulla ei ole aikaa/energiaa muuhun.

Kisoihin ilmoittautuminen
Viikon lopulla ilmoittauduin kisoihin eli minut löytää virallisesti Fitness Classicin kilpailijalistalta kahdesta paikasta. +168 senttisten beginners-listalta ja seuraavan päivän yleisen sarjan +168 listalta. Listoja voi käydä tutkimassa osoitteessa http://www.fitnessclassic.fi/ jos kiinnostaa ;) Voi mikä motivaatiopiikki ilmoittautumisesta tulikaan. Voin sanoa, että nyt tiedän tasan tarkkaan miltä tuntuu kun homma lähtee ns.next levelille. :DEntäs ne ylikuormituksen oireet
Niin.. Mitäs mulle sitten tapahtui viikolla? Ensimmäiset ylikuormituksen oireet ovat minulla näköjään aina unien menetys eli alan nukkumaan katkonaisemmin ja herään todella todella aikaisin. Ei se neljältä herääminen niin paha juttu ole, jos yhtäjaksoista unta on sitä ennen saanut viisi tuntia, mutta apua kun uni menee katkonaiseksi ja herätys on kuitenkin aikaisin.

Unettomuuden lisäksi treeneistä en enää palautunut ja loppuviikosta sydän alkoi väpättämään kummallisesti ja jo kevyt kävely tuntui pahalta. Hikoilu loppui kuin seinään ja nälkä lähti. Alkoi ahdistamaan ja vituttamaan. Masennuin ja itketti. :/ Eli selkee merkki siitä, että nyt täytyy himmata ja onneksi nyt onkin menossa lepoviikko. ja hei sen saatanan auton saan tänään tai huomenna! :)))) Toivotaan, että saan korjattua ylikuormituksen oireet ja pääsen ensi viikolla jatkamaan hommia normaalisti!

Mukavaa tiistaita! :)

-Ilona-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta ja pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin! <3