Hei olen Ilona Mäntyniemi lahdesta. Liikunnanohjaaja ja ravintovalmentaja. Pääosaamisalueet liikunta,psyykkinen hyvinvointi ja ravitsemus. Intohimona ravitsemuksen psykologia, jonka opiskelusta en saa tarpeekseni! :D Tervetuloa!

perjantai 19. helmikuuta 2016

Itsensä kehittämisen(jalo) taitoMiten kehität itseäsi?
Eri ihmisille sana kehitys tarkoittaa eri asioita. Yksi haluaa opiskella, toinen tehdä käsitöitä, kolmas maalata kauniita tauluja, neljäs haluaa matkustaa mahdollisimman paljon.. Lista on loputon. Sitten ollaan me pimeät salifriikit, ketkä innostuvat isommista painoista, ruokahifistelyistä ja hauislihaksen pullottamisesta ja mitäs vielä siitä, että housut ei mahdu enää päälle, ku reidet on niin isot. :P Salilla kehittyminen on meille sitä OIKEAA kehittymistä vai onko se? Niinku oikeesti onko, jos pysähtyy miettimään.. Tästä aasinsiltana kysymys. Milloin viimeksi pysähdyit siis tietoisesti pysähdyit, otit etäisyyttä elämääsi ja mietit sitä? Minä en ainakaan ole sitä aikoihin tehnyt. Tai sitten tietoinen ajattelu on minulle peikko, jota en halua miettiä. En halua, että se tulee tuohon eteen illistelemään.

Kiire ja suoritus tappavat luovuuden ja itsensä kehittämisen. Kehitys taantuu ja sysää meidät tähän tasaisen tappavaan arkeen missä me raahustetaan päivästä toiseen kalenteri toisessa ja kello toisessa kädessä. Oikea elämä hukkuu jonnekin ulottumattomiin ja kaikki ne oikeasti kauniit ja tärkeät asiat jäävät huomioimatta.

Ajatuksen voima
Ajatusten voima on aivan järkyttävän iso. Jos vain tietäisimme kuinka paljon pään sisäiset ajatukset vaikuttavat, yrittäisimme enemmän vaikuttaa pään toimintaan. Miettikääpä mitä tapahtuu jos ensimmäinen ajatus aamulla on negatiivinen. Tai jos aamulla tapahtuu jotain ikävää, mikä suututtaa meidät. Miten päivä jatkuu siitä? Aika harva pystyy kääntämään päivän täysin ihquksi tuon jälkeen.

Sama koskee negatiivisia ihmisiä. Joidenkin ihmisten tapaamisten jälkeen susta tuntuu siltä kuin kaikki voimat olisi imetty susta. Olo tuntuu kurjalta, mutta et oikein tiedä mistä se johtuu.
Negatiiviset ihmiset eivät näe missään mitään hyvää ja he valittavat kaikesta. Se on muuten ravostuttavaa ja hei. Nyt mä valitan negatiivisista ihmisistä! :PMitä enemmän keräämme ympärillemme negatiivisia ihmisiä ja päähän negatiivisia ajatuksia sitä ikävämmässä oravanpyörässä me loppujen lopuksi olemme. Jos jatkuvasti valitamme väsymystä, kurjaa oloa, negatiivisia tuntemuksia paha olo vain kasvaa. Väsymys tuplaantuu. Olotila pahenee ja tunnemme itsemme entistä inhottavimmiksi. Mutta myös päinvastoin. Kun keräämme ympärillemme positiivisia ihmisia, mukavia tapahtumia ja hyvää oloa, ilo ja onni moninkertaistuu. Tunnemme olomme paremmiksi!

Meidän täytyy elää arvojemme mukaan ja nähdä itsessämme myös hyviä asioita, koska se ruokkii positiivista kehää. Onni tulee onnen luo!Tietoinen läsnäolo
Nyt pyydänkin teitä pysähtymään ja miettimään. Kävelette ulos ja katselette ympärillenne, haistatte miltä ulkona tuoksuu ja kiinnitätte huomiota luonnon ääniin ja väreihin. Olkaa hiljaisuudessa, ilman musiikkia, paikassa missä ei ole muita kuin sinä ja luonto. Ja aloittakaa tietoinen ajattelu. Miettikää elämäänne. Oletteko onnellisia, onko elämässänne jotain mitä haluaisitte muutettavan. Mikä on ensimmäinen tunne, mikä tulee mieleen. Onni, ilo, suru vai ahdistus. Voitteko tehdä asialle jotain?
Voitteko muuttaa elämäänne johonkin suuntaan? Vaikka tiedostaisitte, että elämä ei ole hyvin niin jo se että OTTAA ENSIMMÄISEN ASKELEEN kohti muutosta tietoisesti vähentää negatiivisia tuntemuksia. Kaikki ei tapahdu tänään, eikä huomennakaan. Mutta me voimme toiminnallamme vaikuttaa omaan hyvinvointiin.

Jos tiedostat olevasi tilanteessa mikä aiheuttaa pahaa oloa ja päätät tietoisesti jäädä siihen, niin se on sinun valintasi sitten. Me voimme valita tiemme itse ja seisomme kahdella omalla jalalla. Kukaan ei pakota jäämään huonoon elämään ja ei ole olemassa mitään syytä miksi pitäisi olla onneton! Elämä on tehty elettäväksi! ;)

Oikeen mukavaa ja nautinnollista viikonloppua!

-Ilona-
 

 


6 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus, ihanalta ihmiseltä! ❤️
  Tiedän tasan sen tunteen kun joku imee kaiken energian sinulta. Sanonkin heitä ankeuttajiksi Harry Potteria lainatakseni!
  Näitä joudun työssäni kohtaamaan, päivittäin!

  Ja mun ei tarvitse mennä ulos tietääkseni kuinka onnellinen olen, koska tiedän eläväni juurikin sitä elämää mitä haluan ja olen todella onnellinen siitä. Aina ei näin ole ollut, mutta aina olen tiennyt minunkin aikani vielä koittavan. Ja se aika on juuri nyt ja sitä ei voi kukaan multa viedä! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vielä käydä sanomassa, että susta voisi moni ottaa mallia! ❤️
   Olet ihminen, joka tekee työtä onnensa eteen! ;)

   Poista
 2. Kiitos Aikku, teksti tuli sydämestä! ❤️

  VastaaPoista
 3. En haluis olla ankeuttaja, mutta tää musta pohja ja valkea teksti on miusta tosi inhottavaa lukea. Sisältö oli kuitenkin täyttä asiaa! Tsemppiä tavoitteisiin!

  VastaaPoista
 4. Et sä oo :) Hyvä kun sain vahvistusta ettei tuo ole hyvä. Vaihdan heti ku kerkeen! :)

  VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta ja pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin! <3