Entisen ylipainoisen Liikunnanohjaaja/ravintovalmentajan mietteitä elämästä, liikkumisesta ja ravinnosta.

torstai 14. tammikuuta 2016

Dieetin rakenne keväälle 2016
Suunnitelmat
Nyt on hyvä lyhkäisesti kertoa minkälaiset dieettisuunnitelmat on varattuna mulle tälle keväälle.
Dieetin kesto on alustavasti arvioitu olevan 15 vkoa ja tavoite pitäisi olla rasvaa pois -10kg eli loppupeleissä katsellaan enemmän sitä peiliä kuin puntaria. Mutta kyllä mä haluan sen kympin lähtevän ja olisin todella pettynyt ellei lähde tai sitten dieettiä jatketaan siihen asti kunnes saadaan haluttu lopputulos. Faktahan on se, että mussa on rasvaa liikaa siihen nähden että aloittaisin kisadieetin tämän kokoisena ja sitä täytyy saada pois. Jos tämänkokoisena lähtisin kisadieetille, olisi urakka aivan liian iso.

Oho!
Samuli kertoi (nais)kisaajasta joka bulkkasi 94 kiloiseksi. Kisadieetillä viidessä kuukaudessa muija laihtui 40kg ja voitti skabat puhtailla tuomariäänillä! :O Aika kova pää saa olla, jotta kestää tuollaisen kropan muutoksen noin lyhyessä ajassa. Joten hei, ei mulla ole vielä mitään hätää! :D

Tavoite
Dieetin loputtua mun pitäisi siis ulkonäöllisesti olla suunnilleen siinä kunnossa missä kisadieettaajat ovat puolessa välissä dieettiään, jotta päästään the real kisadieetti aloittamaan hyvästä kunnosta. Töitä on siis tehtävä ja PALJON. Olen hyvinkin tietoinen ettei tavoite välttämättä täyty, koska 15 viikkoa ei ole pitkä aika, mutta siinä tapauksessa haluan jatkaa dieettiä ja sitten siirretään kisoja (jos huonosti käy). Mä dieettaan niin kauan, jotta haluttu lopputulos saadaan. Väli-ja kisadieetin välissä olisi hyvä olla n. kuusi kuukautta, joten jos tuo aika kauheasti lyhenee, ei kisoihin ole asiaa keväällä 2017. Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että kisoihin vielä mennään silloin! :P  Ja syy siihen, että olisi hyvä olla aikaa välissä on se, että vaikka dieetti olisi kuinka hyvin toteutettu se aina vähän hidastaa perusaineenvaihduntaa ja dieetin jälkeen kropalle pitää antaa aikaa päästä normaalille aineenvaihdunnalliselle tasolle ennen uutta dieettiä. Näin vältetään aineenvaihdunnalliset ongelmat. Tunnetuimpana fitness-kisaajilla kilpirauhasen toiminnan hidastuminen.

Ruuasta
Ruokaa syön tällä hetkellä reilusti ja jokaisella aterialla saan hiilareita. Voinpa ottaa teille kuvat joku päivä syömisistä, niin näette. :) Aerobisia minulla ei ole ollenkaan ja eilisen Samulin tapaamisen jälkeen ne pidetään edelleen nollissa. Oli sen verran lihaserottuvuus nimittäin parantunut! :D
Ruuan sisältö on sama kuin ennenkin, mutta pyrin vaihtelemaan esim. rasvan lähteitä reippaasti. Rasvoina käytän pähkinöitä, voita, avocadoa, sesam-öljyä ja kookosöljyä. Samaten pyrin vaihtelemaan myös hiilarilähteitä, jotta kroppa ei tottuisi samaan pöperöön. Leipä olisi minulle sallittua, mutta se lisää karkinhimoa, joten jätin sen pois. Kun tankkauksen aika tulee, tämä tyttö vetää paahtoleipää naamaan. :P Tällä hetkellä ei ole tankkaukseen todellakaan tarvetta ja näillä kaloreilla ei pitäisikään olla. Jos lihaksista katoaa paineet ja olo on voimaton, niin silloin tankataan.

Treenit
Treenaan neljä kertaa salilla ja lisäksi työt ja joitakin hierontoja viikossa. Salilla teen vuoroviikoin perusvoimaa, volyymia ja rest-pause-sarjoja kuitenkin niin, että perusvoimaviikko on joka toinen viikko. Treenitehot ovat todellakin parantuneet ja treenifiiliskin on ollut hyvä, vaikka piti jättää malto pois treenijuomasta! :/

Valkku
Samulin tapaan kahden viikon välein kahdenkesken, viikkorapsan laitan maanantaisin ja painon katson myöskin maanantaisin eli ei sen ihmeempää vielä tällä hetkellä. Nyt mennään vielä kaksi viikkoa näillä ohjeilla ja sitten taitaa tulla aerobista ja ehkä myös ruuan vähentymistä. Saas nähdä. Pitää nyt nauttia näistä helpoista dieettiviikoista, koska kun aerobiset tulee mukaan ja ruoka vähenee, niin homma kovenee selvästi.

Nyt vaan hyvällä fiiliksellä eteenpäin! :D

-Ilona-

2 kommenttia:

  1. Muista sitten, että puntarille ainoastaan maanantai aamuisin tai sanktiona on paketti pekonia. Ja koska normisti pidät pekonista niin sovitaanko, että sun sanktiona oliskin paketti RAAKAA pekonia?? :-)

    VastaaPoista
  2. :D Yöööök!!!
    Hyvä ku sanoit, sillä mulla on silmät hakeutunut jo useamman kerran makuuhuoneen nurkkaan missä se Ketale seisoo! :)
    Pysyn siis erossa! Paketti pekonia olisi mulle nautinto, mutta paistettuna! :P Eieieei raakana!!!!!!

    VastaaPoista

Kaikki kommentointi on tervetullutta ja pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin! <3