Entisen ylipainoisen Liikunnanohjaaja/ravintovalmentajan mietteitä elämästä, liikkumisesta ja ravinnosta.

torstai 6. helmikuuta 2014

Entäs ne SYÖMISET?


Tämä on aihe mihin voisin kirjoittaa kymmeniä sivuja tekstiä ja tulen palaamaan aiheeseen tulevaisuudessa  kerran jos toisenkin. :) Koen kuitenkin, että näin valmennuksen alkutaipaleella olisi hyvä avata "normisyömisiäni" edes hiukkasen. Minun tapauksessani oleellisin kysymys kuuluukiin mitä on NORMAALI syöminen minulle? Vastaus tähän en tiedä!! Ihan oikeasti  EN TIEDÄ!

Teoriassa tiedän todella paljon syömisestä koulutukseni ja itseopiskelujeni kautta, mutta  en ole koskaan itse osannut syödä oikein. "Suutarin lapsilla ei ole kenkiä". :) Tähän on syynsä ja näihin syihin tulen paneutumaan myöhemmin keväällä. Tällä hetkellä koen fiilikseni niin hyväksi etten halua valmennuksen alkutaipaleella paneutua syvemmin aikaisempaan syömishäiriööni, joka siis oli ihan aito diagnosoitu syömishäiriö, vaikka etusivulla vähättelinkin sitä.
Minusta tuntuu, että yläasteiästä alkaen olen syönyt ihan miten sattuu ja painokin on siinä samassa pomppinut tosi ylhäällä ja sitten lievän ylipainon puolella. Olen aina ollut ihan hirveä suklaapossu ja vieläkin voisin syödä suklaata vaikka kuinka paljon. Nykyään en vaan tee sitä enää. :)
Olen kokeillut vaikka mitä dieettejä ja ruokavaliota ja niiden sekoituksia. Mikään ei ole hyvä, mistään ei tule hyvä olo. Innostun aina kaikesta uudesta ja kyllästyn myös yhtä nopeasti. Voitte kuvitella kuinka turhauttavaa se voi olla.
Selkeä muutos tapahtui vuonna 2009 kun lapseni syntyi. Halusin toimia hyvänä äitinä ja mallina tyttärelleni. Idea oli hyvä, mutta toteutus ontui. Silloinkaan en saanut itseäni niskasta kiinni. Vuonna 2012 sain vaivoikseni pahat vatsaoireet joiden syitä ei löytynyt. Vatsa oli kipeä pallo, pärisi, pulisi ja kärsin suolistoverenvuodosta varmaan puoli vuotta yhteen menoon. Ravasin lääkäreillä ja paksusuolen tähystykseenkin minut laitettiin. Diagnoosi: "Olet terve"!
En tuntenut itseäni ollenkaan terveeksi. Pahimmilllaan en voinut syödä mitään muuta kuin Easy Dietin pussikeittoja, koska kaikki ruoka tuntui niin pahalta. Onneksi pahinta vaihetta ei kestänyt kauan ja olotilani oli välillä jopa ihan ok.
Viime syksynä söin toiseen vaivaan todella tujun tupla-antibioottikuurin, joka lopetti vatsavaivani! :O Samalla vähensin ruokavaliostani viljoja, laktoosia ja sellaisia ruoka-aineita mistä tiesin vatsani kipeytyvän. Olotilani alkoi olla vallan mukava. Samalla aloin liikkumaan enemmän...
Tällä hetkellä pyrin syömään viisi kertaa päivässä harvoin onnistuen. Minulla on huono tapa jättää syömättä, jos ei ole nälkä jättäen kalorit liian alhaalle. Seuraavana päivänä syömättömyys kostautuu hirveänä nälkänä ja herkkuhimona ja saatan syödä todella paljon.. Peruskaavani on syödä tosi terveellisesti viikolla ja viikonloppuna mopo karkaa käsistä ja pahasti. Tällä hetkellä menee hyvin, sillä lopetin juomisen virallisesti 1.2.14 25.1.14 ja herkkujakaan en ole syönyt yli viikkoon. :) Tein nämä muutokset valmennusta silmälläpitäen, koska tiesin olevani sokerikoukussa. Alkon lopettaminen on ollut helppoa, mutta SUKLAA.. Voi se ihana ja pehmeä syntinen herkku. Joka ikinen päivä himoitsen suklaata ja odotan milloin viekkarit loppuvat. Tämä ei ole kivaa! :( Huomaa, että olen ollut pahasti koukussa! :D Jo tätä kirjoittaessa mieleen hiipii suklaanhimo. Taidanpa lähtea tekemään teetä, jos se auttais!?

Oikein mukavaa viikonloppua. Ensi viikolla päästään tositoimiin!  ;)

-I-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentointi on tervetullutta ja pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin! <3